Közveszélyes állattartás

2010.02.28. 11:30

A szomszédról mindenki tudna legalább 10 olyan történetet mondani, ami alátámasztja, hogy az ember nem feltétlen a legértelmesebb állatfaj. Ám az emberi hülyeségnek is a legszebb válfaja, amikor önjelölt állattartóvá akar válni valaki. Ennél egyszerűbb feladata pedig nem is lehetne a mai világban, sajnos az állatkereskedők kevésbé lelkiismeretes része bárkinek bármit elad, csak fizessen érte időben.

Nos, a történet valahol Budán játszódik egy csendes kertvárosi övben. A főszereplő nagyon állatbarát, szinte felsorolni is nehéz hány élőlény fodult meg már nála, csak egyetlen apró gond van, nem úgy néz ki, mint aki ért is kiskedvenceihez. A macska meg a kutya még valami csoda folytán elvan nála (bár a szomszédba lakó biológus rendszeresen seprűvel kergeti el a macskáit a odúktól, hiába ez az élet rendje, azok a hülye állatok ne a leendő Madárbarát kertben vadásszanak cinkére!), ám egyik legutóbbi szerzeménye, egy agáma (legalább is, amikor fennhangon beszélt valakinek a telefonban róla, mintha ennek a fajnak a leírását adta volna: "há' tudod szép kis barna, helyes gallérral, olyan sivatagi gyík e!") nem bírta tovább: kereket oldott. A történet itt véget is érhetne, de hős szomszédunk végigjárta szépen a többi szomszédot, nem kis ijedelmet okozva a szökött gyíkkal. ("Micsoda egy hatalmas gyík elszökött? És ha nagymama egyedül lesz kint a kertben és szívbajt kap mert azt hiszi sárkány???")

Egy szó mint száz, az állatok nem plüssjátékok, még aranyhalat se vegyünk csak úgy. Az állat is érző lény, és amikor az ember állattartással próbálkozik kezdje hörcsöggel vagy aranyhallal, de ne egy baromi nagy odafigyelést igénylő hüllővel.

Meg ne feledkezzünk azonban hősünkről, kárpótlást szerzett magának az élettől: egy vadászgörényt. Reméljük most nagyobb sikerrel jár vele...

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr431796601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKingu 2010.02.28. 21:45:23

csúcs értelmes egyén lehet... :)

+

ha már felregisztráltam, egy kis érdekesség: kőzabáló bacik :)

www.origo.hu/tudomany/20100225-asvanyevo-mikroorganizmusok.html

yoska · http://hulyebioszosok.blog.hu 2010.02.28. 21:47:51

@KKingu: zabáltassuk föl velük Gödöllőt! (jössz társszerzőnek?)
süti beállítások módosítása