Szkeptikus fodrászhoz megy

2011.08.11. 17:02

 Már egy jó ideje ugyanoda jártam fodrászhoz. A hölgy ismert engem és a hajam kezelhetetlenségét, elég volt csak annyit modanom: rövidre vagy nagyon rövidre, és már vágta is. Mindig megcsodálta, hogy hogyan lehet ennyi hajam, és ha tehetné velem indulna egy fodrászversenyen... aztán egy idő után valahogy nem olyan lett a hajam, mint szeretném. Eljött a váltás ideje.

Vannak gombamód szaporodó boltok az országban, amiket egyszer látsz valahol, hogy jé, valami új, aztán ahogy egyre többet utazol egyre több van belőlük néha romló, néha azonban megmaradó minőség mellett. Az első ilyen élményem a Lipóti pékséggel volt, a második pedig a Bio Hair hajvágó szalonnal. Ezen boltok titka talán az, hogy valami régimódi felújítva vagy valami újat jó marketinggel adnak. Eljött a kipróbálás ideje.

Mint első használó kicsit tétovának tűnhettem, mert nem előre bejelentkezés van a szalonokban, hanem ott helyben a pultnál kapsz egy kártyát amire felírják a nevedet, majd ha van szabad fodrászuk, akkor az ő nevét és a kezdés időpontját. A fodrászod meg odajön, kezet fog és bemutatkozik, majd indul a bevetés. Ahogy elnézegettem a többi fodrászt ők is ilyen közvetlen, ám nem tolakodó stílusban dolgoztak, aminek örültem, mert nem kínos hallgatásban nyiszatolás volt a hajvágás, bár fejjel lefelé, egy mosdótálba rakott fejjel az ember nem szívesen beszélget, de oda se neki. A bolt pedig tartva a plakáton megígérteket, aloe verás és még ki tudja milyen gyógynövényes samponokkal dolgozik, az öblítőjük meg egyenesen gyógytea illatú! Törülköző helyett azonban erősen nedvszívó papírral fogják össze a hajad, és nem dörzsölik át, mert az (mint az előszobában talált prospektusból kiderül) károsítja a hajat. Ez a módszer az én hajhosszomon még rendben is van, de ha mondjuk fenékig érő hajam lenne, akkor is csak papírkát adna?

A szalon berendezése pedig megnyugtató színeivel (fehér és zöld, mi más?), az agyonsminkelt-zselézett hajú, kiéhesztetett modelles fényképek hiányával, valamint a megnyugtató tisztaságával semmi kifogásolnivalót nem hagy maga után. És folyamatos a pörgés, bejelentkezés, csak amíg az én hajam vágták, jött be 5 új kliens (a leányzó szerint ma nem volt nagy forgalom, de te jó ég, mi lehet itt amikor forgalom van?) és kerültek rögtön fodrászhoz.

Fodrászlánykám lelkes kezdőként lépésről lépésre megbeszélve a fazont vágta a hajam, bajban is volt néha kívánságaimtól ("Még rövidebbre? De hisz akkor alig marad hajad! Két hét múlva a duplájára nő vissza? Nem semmi...."), de ügyesen és lendületesen azt kaptuk amit mindketten szerettünk volna. Aztán egy gondolatnyi, nem fejbőrégető szárítás hajolaj és wax és már készen is voltunk. közben még meg is hallgathattam, miért erény a türelem ha valaki fodrász. Ezután vissza a pulthoz, kiskártya lead (leányzó részideje 30 perc), majd pedig a fizetés, meglepően jó ár (ja és a tanulság, hogy 500 Ft-ot spórolhattam volna, ha előtte otthon hajat mosok) és mosolyogva távozás. 

Hihető és betartott reklám, jól felkészült fiatal gárda és diákzsebbel is fizethető ár. Nincs dauer, nincs festés, hajlakk is csak külön kérésre, de hát ettől bio a Bio. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. További információk: www.biohajvagoszalon.hu

És a lényeg, a hajam! A családnak és nekem bejött:)

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr963146430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása