Albínó süni

2010.04.11. 13:18

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8411449.stm

Skót állatvédők találtak egy albínó sünit, aki méltán érdemelte ki a Hógolyó nevet, háromszor nehezebb mint egy átlagos sündisznó. A videó azt mutatja be, hogy hogyan próbálják lefogyasztani őkelmét. Felmerül a kérdés, kell ennyire beavatkozni a természetbe, vagy hagyni kéne a sünöket úgy ahogy vannak, de főleg a Szigetországban egyre nagyobb gond, hogy a sünöknek kiraknak mindenfélét a kertbe, hogy odaszokjanak, meg hogy ez milyen nagy állatvédős tevékenység, így a jószágok elhíznak és nem tudnak összegömbölyödni, így könnyebb prédát jelentenek.

Persze engem is érhetnek vádak a téli madáretetéssel kapcsolatban, ami szintén az egész világon átrendezte nem csak a madarak vonulási szokásait, de morfológiájukat is, de én úgy érzem, hogy ha már ennyire tönkretesszük a környezetünket, kiírtjuk az erdőket és a többi, akkor legalább egy alternatív élőhelyként ajáljuk fel a kertünket, városunkat az ahhoz alkalmazkodni képeseknek. ( a csótány, a galamb persze kivételt képeznek, őket én se látom szívesen vendégül:) )

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr841911755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoska · http://hulyebioszosok.blog.hu 2010.04.12. 14:01:06

pedig a galamb is szép madár (bár a verebeket nem tudja überelni)

Zsolt125 2010.04.14. 21:58:39

ez egyébként egy jó BAK téma is lehetne h csökken így a fitnese de a sok kajától lehet h mégis nő....
süti beállítások módosítása