Kóla: az egészséges életmód híveinek nagy ellensége, örök csaták szereplője szülő és gyerek között... de most kicsit másként, amolyan "tudományos" szempontból:

Fél liter kólában 20 kockacukornyi szénhidrát van (még anno szerveskémia órán kiszámoltuk, ha valakit érdekel a módszer, íme:
100 g kólában 10,6 g cukor van, ami az 1,04 g/köbci sűrűség mellett 500 köbcire számolva 55,12 g cukrot jelent. Ami megegyezik 20 db kockacukor tömegével)

A kóla pH-ja a benne lévő "ártalmatlan" étkezési foszforsavnak köszönhetően 2,39 volt, ezt egy nagyon speckó kis pH mérő pittyentette ki nekünk:). Ami egy 1-tól 7-ig tartó skálán azért erős (főleg ugye, hogy minél kisebb, annál erősebb...). De legalább megismerhettünk egy olcsó vízkőleszedőt, ami tényleg leszed mindent, ami karbonátot látott valaha, vízkövet, csontot, fogzománcot...

Enjoy Coca cola!

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr921812103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anglemor, a Sárkány 2010.03.09. 08:49:19

És azt tudtátok, hogy agilityben csúszós pályán (szőnyegen) a legjobb csúszásgátló a kutyáknak? Csak mancs belemárt, megszárogat, és már fog is, mint a technokol :)
süti beállítások módosítása