És eljött a reggel, amikor a Nap nem kelt föl többé.
Hiánya először nem keltett feltűnést – késő ősz lévén a sötétség megszokott volt ezekben az órákban. A reggeli dugóban ücsörgő emberek csak akkor kezdtek nyugtalankodni, amikor a szokott időben lekapcsolták a közvilágítást, minek következtében sötétbe borult a város.
A reggeli köd felszállt, az ég kitisztult, előtűntek a csillagok. A Hold azonban nem látszódott – nem volt égitest a közelben, amelynek fényét visszaverhette volna.
Ahol a Napnak már fel kellett volna kelnie, az embereken egyfajta hisztéria lett úrrá, és ahogy telt-múlt az idő, a pánikhangulat lassan az egész bolygóra kiterjedt.
Az első épkézláb riportot a Vatikán tette közzé. Ebben közölték, hogy immáron hivatalosan is itt a világvége, tessenek imádkozni, de különben aki még nem tért meg, annak se késő, jelentkezzen a legközelebbi templomban.
A válaszriportban bejelentették, hogy a sötétséget Allah küldte, hogy megbüntesse a hitetlen kutyákat.
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár egyelőre nem zárható ki a terroristatámadás, az amerikai nép ne essen pánikba, hiszen százhúszszázalékosan uralják a helyzetet. Azonban ha nem múlik el félórán belül ez az áldatlan állapot, felszabadító hadjáratot kezdeményeznek a Közel-Keleten.
A Greenpeace kijelentette, hogy ez tulajdonképpen a természet válasza a globalizációra és a káros emberi tevékenységekre.
Magyarországon (a világon szinte utolsóként, bár megelőzve Kambodzsát és Tádzsikisztánt) a kormányszóvivő tudatta, hogy a legteljesebb mértékig uralják a helyzetet – ezt a szófordulatot az amerikai Elnök beszédéből lesték el – és éppen most tájékoztatják a miniszterelnököt, aki jelenleg Cipruson nyaral családjával. Az ellenzék ultimátumot adott a kormánynak, hogy ha nem mondanak le, az utcára vonulnak, és a biztonság kedvéért még utoljára figyelmeztette a „ballibsi” minisztereket, hogy vonják vissza az alkotmányellenes reformokat, amelyek egyébként a sötétséget okozzák.
Az eszkimók gyorsan lőttek még pár fókát, bálnát, jegesmedvét, és felkészültek a hidegre.
 
- - -
 
Két hónap múlva a Nap úgy döntött, mégiscsak visszajön. Sugarai beragyogták a Földet, megolvasztva a mindent elborító hó- és jégtakarót.
Az eszkimók ledobták bundáikat, és módszeresen hozzákezdtek a bolygó benépesítéséhez.
Nem kellett kapkodniuk. Nem volt konkurencia.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr691814388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Széltoló 2010.03.08. 20:18:09

Affene. Nekem is épp világvégés novellaötletem van/volt. Igaz más megközelítésben...majd látod. :) Ez viszont szerintem nagyon jó.
süti beállítások módosítása