Gondolatok a Bükkben

2010.07.08. 18:43

1. A Borsodi Volán nem a BKV, nem mindig írják ki a megállókat és valahol a Bükk szívében van egy Rókafarm.

2. A világ leggusztább étele a gombás rántotta, de csakis nagy edényben, 40 tojásból.

3. Az orchideák itthon kicsik, gyönyörűek, és az út mellett nyílnak. Furcsa belegondolni, hogy ilyen ékszerek ilyen profán helyeken élnek, holott megérdemelnék, hogy úgy őrizzék őket, mint a koronaékszereket. Ha a sárkányfű valóban hatásos, én legszívesebben sárkány lennék, hogy többször találkozzak azzal a növénnyel.

4. Létezik második benyomás, mint ahogy megtanulható egy hét alatt vagy 150 növény. Továbbra is örök törvény, hogy alvó és evő embert nem fotózunk!

5. Vallásról és világnézetről a legjobb éjféltájt, a szerpentinen, farkasles közben beszélgetni. Vajon más emberekből milyen reakciót váltana ki a gondolat, hogy faluban, ahol táborozik, farkasok járkálnak? No és vajon hol bújt meg a természetvédelmi őr, akinek figyelnie kell az állatok szokásait?

6. Egy kis egyetem kis karának még kisebb szakán könnyebb a csodát felfedezni. Hisz hogyan láttuk volna a turbánliliomot, sárkányfüvet, madársisakot, szegfűket, harasztokat, tárnicsot, ha egyszerre 40-en tolongunk ott a Nagy-Mezőn, megosztott lelkesedéssel? Ezenkívül vajon hány egyetemi hallgató megy el a tanárával közös szentmisére, vagy hallgat vele hangosan metált az úton? Kicsit kihasználatlan a mi biológia szakunk, hisz 8-an vagyunk a 25 főre szabott helyen, ami persze, hogy nem éri meg gazdaságilag, de miért kell mindig mindennek csak az anyagi oldalát nézni? Mindegy is talán, a fontos az, hogy volt egy hét amikor megerősödhetett egy közösség, ahová jó tartozni. Tudom, hogy ez a vesszőparipám, de nem győzöm elégszer leírni, a biológia az a dolog amit csak úgy tudunk jól csinálni, ha megtanulunk együtt dolgozni, egymás tudását összerakva megérteni dolgokat és erősíteni egymást. Vagy biológia helyett társadalmat akartam mondani? 

Köszönöm a hetet a növények avatott szakértőinek, és a résztvevőknek, a legkisebbtől, a legnagyobbig:)

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr622139103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása