Örök kérdés

2010.11.21. 20:44

Nem kell megijedni, sem nem lesz szó evolúcióról, ősrobbanásról vagy tyúk és tojás kontextusról, csupán csak egy apró commentelésre invitálás. Felkértek, hogy írjak egy cikket arról ,miért éri meg egy kis létszámmal működő szakot választani a nagy tudományegyetemekkel szemben. Nem kívánom elítélni egyik egyetemet sem, hisz a miénk sem tökéletes, csupán néhány szempontot szeretnék összegyűjteni. Vigyázat, a célközönség a felvételi előtt álló gimnazista korosztály!

Segítségeteket előre is köszönöm. Jöhet pozitív élmény, erőteljes előny, te miért inkább ezt választottad hangulatú mondatok, esetleg útközben felmerülő gond is, csak rajtatok áll:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebioszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr762463970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoska · http://hulyebioszosok.blog.hu 2010.11.26. 21:20:57

én jártam ugye kis egyetemre, és most járok egy nagy egyetemre, és mindkettő mellett tudok érveket felhozni:

- Kis egyetem: zárt, összetartó közösség (jó esetben, ez mindig szerencse kérdése); szorosabb kapcsolat a tanárokkal; családiasabb hangulat; és csöndesebbek az órák (ez pokoli fontos, húsz ember kevesebb háttérzajt csinál, mint 200)

- Nagy egyetem: heterogénebb közösség, több kutatási lehetőség, illetve lógósoknak fontos lehet, hogy előadásokról lehet lógni (bár akinek ez szempont, annak nincs keresnivalója egyetemen)

yoska · http://hulyebioszosok.blog.hu 2010.11.26. 21:26:40

Ja, még valami: először fel akartam hozni érvként, hogy a kis egyetemen nehezebb elveszni, de nem így van. Az egész a közösségen múlik. A kis helyen is tűnt el úgy ember, hogy vagy két hétig nem is tudtuk, mi van vele; és a nagy helyen is össze tudtunk úgy fogni, hogy ne tűnjön el a csoporttársunk. Az összetartás nem létszámfüggő, és nagyon jó érzés volt rájönni erre. (Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a majdnem félezres évfolyamon ugyanúgy kialakulnak a tizenpár fős csoportok, csak itt több lehetőséged van barátokat találni. Bár azt hiszem, ezzel a bioszon se volt gond, ugye? :)
süti beállítások módosítása